Miért az Öröm az út a fájdalommal szemben?

A fájdalomtesten való munka életszerű és elég intenzív, hiszen az életünk minden pillanatában a legkülönbözőbb hatások érnek bennünket. Ezek közül van olyan, amelyik ún. érzelmi nyomógombunkat nyomogatja. Azaz éppen akkor és éppen úgy mond, vagy tesz valaki valamit, ami számunkra rosszul esik, a belső poklokat járjuk meg…és mindezt gyakran úgy, hogy a környezet nem vagy alig érzékeli. Ami még ennél is szebb, az az, hogy valójában sokszor semmi köze nincs az illetőnek ahhoz, hogy mi belül mit élünk meg.

Pontosabban csak annyi köze van a mi rossz közérzetünkhöz, hogy reaktivált bennünk egy korábbi negatív megélést. Ez aztán végigfutott bennünk, felidézte az összes velejáró negatív megélést, a szomorúságot, a bánatot, a kétségbeesést, a kihasználtságot, a félelmeket…kinél mi az alapmintázat.

Ilyen értelemben valóan újra és újra éljük egy belső program szerint a múltat. Nos, ha ez a múlt jó lett volna, akkor bizonyára nem is szenvednénk és eleve boldogság minták ébrednének fel bennünk. Ez is jó cél, de első lépésnek az is bőven megteszi, ha sikerül elérnünk a fájdalomtest semlegesítését, ezáltal megállítanunk az unos-untalan ismétlődő mintákat.

Tipp:

A FájdalomTest működésének megismerése, átfogó megértéséhez és feloldásának beindításához, kezdésnek ajánlom:

Megértés, rálátás, indulás: miért választjuk a szenvedésen keresztüli tanulást, s hogyan hagyhatjuk ezt abba; hogyan ismerheted fel a fájdalomtestedet működés közben és mit tehetsz az átalakításáért, érdemes meghallgatnod az erről készült előadást, melyet célzott gyakorlatok is kiegészítenek:  FájdalomTest helyett építs ÖrömTestet c. előadás és oldómeditáció, melynek hangfelvétele (3500Ft) itt kérhető>>>

Itt és most, ebben az írásomban inkább kapcsolódok a boldogság mintákhoz. Egy ideje felismerés született bennem az egész folyamatról. A fájdalomtest semlegesítése közben már eleve stabil életérzések, nyugalom és mély béke veszi át a korábban tomboló és az irányítást átvevő negatív érzelmi mintázatoknak.

jelen lét, pillanat varázsaUgyanakkor, mivel a fájdalomtestet a jelen-létben lehet tetten érni, a jelen lét maga kinyitja a pillanat varázsának kapuját is. Erre szoktam mondani, hogy a “jelenlétben kinyíló pillanatszínű virágok” :), amiket nem látsz meg a fájdalom test szürke ködfátylán keresztül.

A jelen-lét útja és tanítása elsősorban az, hogy kitágul a tér és az idő börtöne, feloszlik a fájdalomtested ködfátyla és megszületik benned egy határtalan létöröm érzet.

…mindezen túl, tudod miért fontos annyira az ÖRÖM?

…mert az öröm olyasvalami, ami emészthetetlen a fájdalomtest számára. Mivel nem tud vele mit kezdeni, a kiéheztetésben elsatnyul:) Olyan ez mint a rákos sejtekkel szemben alkalmazott Gerson diéta. A hasonlat jó, mert a rákos sejtek önirányítóak, elszaporodásukkal átveszik az irányítást.

…és ami még gyönyörűséges, hogy:

Az öröm a pillanat kinyílásában születik és csak ott lelhető fel, tehát ha az örömet választod, akkor az örök most-ban lehetsz azonnal.

Ezért szervezek időről-időre ÖRÖM programokat:) Látom, hogy milyen változást hoz el a gyakorlatban az, hogy az öröm érzetedbe – azaz ÖNMAGADBA visszatalálsz. Kinyílik a világ. VALÓRA VÁLIK AZ ÉLETED! Mert az álomvilág a mátrix, a való életed valóra váltásán kell dolgozz a felébredésed után. Néha azt is érzem, hogy nem kéne mást csináljak, csak örömbe vivő programokat. Oly sokat vagyok “mások múltjában” és keressük-felállítjuk-oldjuk a múlt blokkjait…és még mindig azt gondolom, hogy ez is fontos része a továbblépésnek, az önmagunkra találásnak.

Az Öröm Útja

Az emberiség új fejlődési mintája az Öröm útja. Mert létezik transzformáció ezen az úton is, mégis ott van a múlt megértése, magadhoz ölelése, feloldása, tudatos új valóság választása és teremtése az Igaz Önvalód megtartottságában megélve.

Az ÖrömTest építése mint út

Az augusztusi Élet-Öröm-Esten, ahogy a zárókörben megosztottuk az élményeinket kimondtam a lényeget…Nem tudatosan, sokkal inkább egy felsőbb, tiszta tudatot közvetítve. Azt mondtam, hogy a szenvedések átalakítására ott az ÖrömTestünk. Valójában azt akartam volna mondani, hogy az ÖrömEstek legfőbb célja, hogy a korábbi fájdalom és szenvedésmintákat lebontsuk és megtanítsam a fókuszváltást, a pozitív spirálba váltást és a boldogságba való visszaemelkedés útját. E helyett azt mondtam, hogy ÖrömTest….és ekkor amint kimondtam megállt és besűrűsödött körülöttem a levegő, egy erőteljes spirálenergia a forrástól a föld középpontjáig végigzúgott rajtam…beleszédültem akkor is és még este a program után többször…szó szerint alig tudtam felállni és hazamenni. Olyan volt, mintha egyszeriben beavatást kaptam volna abba, amiért dolgozom és amiben hiszek…

A pillanatban megértettem, hogy az ÖrömTest építése az út. Az út ami kivisz a szétválasztottságból, az elkülönülésből, a félelmekből és átemel az élet örömeibe. Az élet élvezetén és megbecsülésén keresztül pedig felemel a létörömbe, a középpontisága és a lélek ragyogásába, oda ahol a lélek eszenciája átsugárzik az életed minden területén és teljességgel azt az önvalót élheted, aki vagy…itt és most, még ebben a földi életedben.

Elindult bennem egy erőteljes ráébredés, összerendeződési folyamat…amelyre egy nemzetközi folyamatban való ismételt részvétel tette fel a koronát. Ennek mottója pont az volt, hogy az Igaz Önvalójukat élő emberek megteremtik az Igaz Valóságukat az életükben, pont úgy ahogy az a legteljesebb önvalójukhoz méltó.

A szeptemberi Bőséges-Öröm-Esten már ki tudtam mondani – mert addigra már tudatosan láttam és értettem:) -, hogy minőségi életet szeretnék élni, amelyben a legtelesebb önvalóm szerinti életkörülmények között élek, a valódi hivatásom és a lelkem ragyogásán keresztül elfogadva és élvezve az élet bőségét minden szinten.

Sok évvel ezelőtt azt írtam tizenévesen egy versemben, hogy “Örömre születtem e földre, soha többé nem szenvedni már”. Akkor még nem tudtam, most már értem, hogy miért és hogyan vált ez a mondat a vezérlőcsillagommá az évek során.

örömteli élet boldogság útjaÖröm-látás

Aki ismeri az életem az tud sok fájdalomról és szomorúságról, küzdelmekről ne is beszéljünk. Ugyanakkor a múltamra gondolva hatalmas erőforrásként gondolok….és nem csak azért, mert a nehézségek megedzettek és sok képességem kifejlődött. Hanem azért is, mert öröm-látást gyakorlok. Azaz bármilyen kérdést kapok a múltamra vonatkozólag, nem a fájdalmakról beszélek, hanem mindarról a jóról és örömről amit kaptam, amit átélhettem.

Gyakorlat:

Ajánlom neked is az öröm-fókuszú látásmódot, azaz azt, hogy bármi is történik veled egy nap, a nap végén áttekintve a napodon azt vedd számba, hogy mennyi jó dolog történt ma meg veled! Csak próbáld ki…lehet, hogy először nehéz lesz, de ahogy telnek a napok, egyre könnyebbé és magától értetődőbbé válik. Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy kiterjed a reggeledre és a napodra is. Most már azt is látom, hogy az adott pillanatban egy kapcsolódásban hogyan választhatok magam és hogyan segíthetem a társamat az öröm-választásához.

Életminták: szenvedés vagy öröm, Te melyiket választod?

Ugye azonnal rávágtad, hogy az örömöt:) Ok, de akkor az is jó lenne, ha ezt is választanád minden pillanatban. Azaz, ha kilépnél azokból a helyzetekből, amelyek nem az örömben születnek és nem is tudod benne megtalálni a belső örömödet. Akkor inkább hagyd abba, menj el és csinálj valami mást:)

Amit kívánok és amiben segítelek a létemmel, az írásaimmal és a programokkal:

“Az légy, aki a múltat magában oldja fel, így azzá leszel, aki a pillanat ragyogásában megéli legteljesebb önmagát”

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

www.noionmegvalositas.hu

About admin